TravBusiness

Alles voor de zakelijk reisagent

Met diverse zakenreisbureaus, 'reguliere' reisbureaus die tevens zakenreizen boeken en (directie-)secretaresses en assistentes in Nederland, is de zakenreismarkt een leuke, interessante en gevarieerde branche. Om ook aan jouw informatie behoefte te voldoen, is deze TravBusiness Ecademy opgesteld. Laat je inspireren!

Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Top 5 must-do’s op de Maltese eilanden

De archipel Malta omvat naast het eiland Malta ook de eilanden Gozo, Comino, Manoel Island en een paar onbewoonde eilanden. En al mogen deze eilanden dan klein zijn (Malta is ongeveer net zo groot als het eiland Texel), er zijn weinig bestemmingen in de Middellandse Zee die kunnen tippen aan de veelzijdigheid van de Maltese eilanden.
De eilanden hebben een enorme culturele rijkdom, kleurrijke onderwaterwereld en een keuken waar de invloeden van vele veroveraars in terug te proeven zijn.

Op zoek naar inspiratie voor de volgende MICE trip? Met deze 5 tips wordt de volgende reis gegarandeerd een succes: 

Bezoek de hoofdstad Valletta
De hoofdstad Valletta is net een openluchtmuseum; niet voor niets was de stad in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Valletta is een schitterende en sfeervolle stad die barst van de bijzondere bouwwerken, monumenten en kerken. Valletta is een compacte stad en oogt typisch Zuid-Europees. Een groot deel van de binnenstad is niet toegankelijk voor auto’s en kan perfect te voet worden ontdekt. Extra leuk is om met de boot vanuit Sliema of Birgo naar Valletta te gaan; Malta is niet voor niets omgeven door het water!

Per jeepsafari Gozo ontdekken
Breng naast Malta ook zeker een bezoek aan Gozo, het veel groenere en rustigere zusje van Malta. Ga met bijvoorbeeld een powerboat naar de overkant. Eenmaal op Gozo worden de verborgen parels van het eiland ontdekt door middel van een treasure hunt per jeep.

Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld
Malta is een van de meest bekende duik- en snorkelbestemmingen in de Middellandse Zee. De perfecte plek voor een middag ontspannen op en in het water. Plan bijvoorbeeld een tocht per catamaran naar Comino en ga snorkelen in de Blue Lagoon! Geniet van een stralend zonnetje, een superheldere zee en een prachtige onderwaterwereld. Sluit de dag af met een BBQ tijdens zonsondergang voor een perfect einde aan een perfecte dag!

De stille stad Mdina op Malta
Het compleet ommuurde dorpje, Mdina, is de voormalige hoofdstad van Malta. Je vindt er een mengeling van middeleeuwse gebouwen en barokke details. Maak een speurtocht door de steegjes langs mooie kerken, kloosters en paleizen en dompel je onder in het verleden. Zoek je een onvergetelijke afsluiting? Organiseer dan een diner in de stille stad begeleid door fakkels en kaarsen en met een prachtig uitzicht over de eeuwenoude stad.

Leer Maltees koken
Malta staat bekend vanwege haar uitstekende keuken. De Maltezen zeggen niet voor niets; ik eet niet om te leven, ik leef om te eten! Ga met je groep op zoek naar ingrediënten op een lokale markt of sta vroeg op en vang met een lokale visser je eigen vis. Verwerk die vervolgens in een homemade Maltees diner waar ’s avonds of ’s middags heerlijk van gesmuld kan worden.

Meer weten over Malta en waarom het geschikt is als MICE bestemming?
Ga voor meer informatie over de Maltese eilanden en Conventions Malta naar www.conventionsmalta.com.

Voor vragen en meer informatie kun je ook terecht bij Marthe van Leeuwen van AVIAREPS, vertegenwoordiger van het Maltees Verkeersbureau en Conventions Malta via info@malta.nl of 020-6541565.

Uiteraard is Conventions Malta aanwezig op de Business Traveller en Mice Fair op 9 september in het Corendon VIllage Hotel Amsterdam. Klik hier om je aan te melden.

Wil je alvast een indruk krijgen van Malta als MICE bestemming? Klik op het logo voor een video impressie.

       Bekijk video voor een impressie van Malta

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn