TravBusiness

Alles voor de zakelijk reisagent

Met diverse zakenreisbureaus, 'reguliere' reisbureaus die tevens zakenreizen boeken en (directie-)secretaresses en assistentes in Nederland, is de zakenreismarkt een leuke, interessante en gevarieerde branche. Om ook aan jouw informatie behoefte te voldoen, is deze TravBusiness Ecademy opgesteld. Laat je inspireren!

Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Schiphol breidt proef gezichtsherkenning uit

Schiphol breidt vanaf volgend jaar haar proef met gezichtsherkenning verder uit om een snellere doorstroming van passagiers te krijgen. Reizigers hoeven zich niet meer te legitimeren, als zij instemmen met biometrische controle, en worden het hele traject van inchecken via security en paspoortcontrole tot boarden automatisch worden gevolgd en geïdentificeerd. Dat schrijft De Telegraaf.

Met deze gezichtsherkenning hoeven reizigers op Schiphol geen paspoort of boardingpass te laten zien en laat het passagiers sneller doorstromen. Het vervolg op de eerdere proef wordt nu in samenwerking met marechaussee, douane, KLM en andere airlines uitgevoerd. De luchthaven doet dit door onder meer een aan beperkt aantal doorgangen geschikt te maken voor gezichtsherkenning. Reizigers kunnen vrijwillig meewerken, zij dienen zich hiervoor in de vertrekhal eenmalig in te schrijven, waarbij het gezicht wordt gescand.

Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn