afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

1 jaar geleden

Kaapverdië behaalt record aantal schildpadnesten

Projeto Biodiversidade en Bios.CV, twee Kaapverdische organisaties die zich bezig houden met milieubescherming, hebben met de steun van RIU Hotels weer een jaar bijgedragen aan de registratie van het grootst aantal nesten ooit in de geschiedenis van Kaapverdië van de onechte karetschildpad, de Caretta caretta. In totaal heeft Projeto Biodiversidade in 2020 op het eiland Sal 35.016 nieuwe nesten geregistreerd, en van de 125.827 geregistreerde nesten op Boa Vista heeft Bios er 27.954 geregistreerd op de stranden van João Barrosa. Dit is bijna vijf keer zoveel als het aantal van het vorige jaar en het dubbele van het oude record dat in 2018 geregistreerd werd.

Het broedseizoen, dat begin juni begon, was zeer afwijkend vanwege de sociale en economische situatie die wordt veroorzaakt door COVID-19. De organisaties beschikten over minder internationale vrijwilligers, en meer bewegingsbeperkingen om de nesten te controleren, maar het resultaat heeft alle verwachtingen overtroffen.

Op Boa Vista heeft Bios Cabo Verde alleen al op de stranden van João Barrosa, in het Reserva Natural das Tartarugas, 5.377 broedende schildpadden gecontroleerd, 79 volwassen vrouwtjes gered die verdwaald waren op de stranden en is er geen enkele schildpad geregistreerd waarop gejaagd was. Het team van Bios.CV verplaatste 1201 nesten om ze te beschermen, waardoor deze NGO de productie en vrijlating van 68.633 babyschildpadden uit de gecontroleerde incubatiebroedplaats behaalde.

Wat betreft het eiland Sal is het belangrijk op te merken dat Projeto Biodiversidade in 2020 is begonnen met het patrouilleren met nachtcamera‘s en drones die, samen met de traditionele patrouilles, toezicht hebben gehouden op 26,6 km strand en 99 schildpadden hebben gered. Aan de andere kant zijn er 357 dode schildpadden gevonden, de meesten gedood door stropers, die nu nog actiever zijn vanwege de economische moeilijkheden die veroorzaakt worden door de coronacrisis. Dit jaar beschermde Projeto Biodiversidade 2.888 nesten in 6 kwekerijen, die door de NGO werden gecontroleerd, en werden er 144.695 babyschildpadden vrijgelaten.

Dit zijn geweldige resultaten voor de Caretta caretta-populatie van Kaapverdië, een van de 11 meest bedreigde populaties zeeschildpadden ter wereld, en samen met die van Florida in de Verenigde Staten zijn dit de belangrijkste broedplaatsen met gezamenlijk 80% van de wereldwijde populatie van de schildpaddensoort.

RIU Hotels, Bios.CV en Projeto Biodiversidade bundelen hun krachten in een moeilijk jaar, een samenwerking die sinds respectievelijk 2011 en 2016 begon om het wildleven op Kaapverdië te beschermen door middel van plannen voor milieubescherming en de bescherming van het ecosysteem van de eilanden Sal en Boa Vista. 

Voor meer informatie: www.riu.com
Accommodaties, Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn