KLM

Om je als reisagent nog beter van dienst te zijn, vind je op de Ecademy van KLM de leukste nieuwtjes, praktische informatie en het antwoord op al jouw vragen. Ga de uitdaging aan en doe mee aan JIJ&KLM Weet&Win!, waarbij je elke maand kans maakt op vliegtickets en andere leuke prijzen. Start je werkdag hier!

Airlines, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

KLM-kooktalent op het World Business Class-menu

Vanaf januari 2020 is een van de gerechten in de World Business Class een recept van KLM-captain Folkert Stikvoort. Hij is de winnaar van de KLM Kookwedstrijd volgens de zeskoppige jury, onder wie driesterrenchef Jonnie Boer.

De opdracht voor de kookwedstrijd was om pasta met duurzame vis te maken. De gerechten werden gekeurd op smaak, presentatie, het gebruik van ingrediënten, bij voorkeur van Nederlandse bodem en of het gerecht ‘kan vliegen’. Folkert won met zijn ravioli van schelvis in Noilly Prat-saus met zuring. Jonnie Boer beoordeelde de creatie als ‘heel erg lekker’.

Acht finalisten, allen KLM-medewerkers uit het vliegend personeel, streden in deze derde editie van de kookwedstrijd om de eer. Het winnende gerecht van Folkert Stikvoort komt januari 2020 aan boord in de World Business Class voor waarschijnlijk een periode van drie maanden. De jury bestond uit Roel Verwiel, juryvoorzitter en hoofd van KLM Food & Beverage, Jonnie Boer, patron en cuisinier van de Librije; Bart van Olphen, kookboekenschrijver en oprichter van het duurzame vismerk Fishtales; en Miriam Kartman, Executive Vice President Inflight Services van KLM.

Samenwerking met De Librije
KLM werkt al jaren samen met Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle voor de maaltijden en bijbehorende wijnkeuze in de World Business Class. Jonnie en Thérèse zijn ook de eigenaren van Librije’s Winkel, Librije’s Hotel en kook- en wijnschool Librije’s Atelier.

Airlines, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn