Malta

Zonzeker Malta heeft een rijke geschiedenis, veel historische gebouwen, warme sfeer, bruisend uitgaansleven en kristalhelder water. In combinatie met het groene, rustige zustereiland Gozo en snorkelparadijs Comino is dit de ideale combinatie van cultuur en natuur voor jouw klant. Ontdek uniek Malta!

Bestemmingen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

3 jaar geleden

Malta verwacht opnieuw groei vanuit Nederland

Het gaat goed met het toerisme naar Malta. In boekjaar 2018 werden 2,6 miljoen bezoekers geteld, een plus van ruim 14 procent. Het aantal gastnachten steeg naar bijna 18,6 miljoen nachten, een groei van 12,5 procent.

De groei van vorig jaar is volgens de Malta Tourism Authority (MTA) te danken aan de verbeterde vliegverbindingen naar Malta en het feit dat het eiland het toerisme in het laagseizoen met succes weet te stimuleren. De top vijf herkomstmarkten voor Malta zijn het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

In Nederland is na een jarenlange groei een lichte daling te zien. Dat komt mede doordat er minder vluchten vanuit Nederland naar Malta waren. Met de nieuwe vlucht van Ryanair vanaf Maastricht Aachen Airport, per april 2019, wordt er echter opnieuw groei verwacht.

(Foto: Shutterstock - ZGPhotography)
Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn