Holland America Line

SAVOR THE JOURNEY

Holland America Line (HAL) is al 145 jaar leidinggevend in de cruisewereld en brengt jouw gasten naar de meest fascinerende bestemmingen over de hele wereld. HAL staat bekend om de veelzijdige cruises, excellente service, ruime keuze aan activiteiten, fascinerende routes en Nederlandse roots. Kortom alles wat je in een rederij zoekt. Verbreed je kennis en ontdek de vele mogelijkheden die HAL te bieden heeft.

Cruises/ferries
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

ms Maasdam

De Maasdam is genoemd naar de Nederlandse rivier de Maas en is het vijfde schip in de bijna 145-jarige geschiedenis van Holland America Line met die naam.

Bekijk dekkenplan 2361t


Met haar 219 meter, is het ms Maasdam ontworpen om minder gasten aan boord te ontvangen maar is voorzien van meer ruimte voor een optimaal comfort. Veel passagiershutten hebben uitzicht op zee en elke suite heeft een privéveranda.

Het thema van het schip brengt een ode aan de historische Nederlandse Oost- en West-Indische Compagnieën uit de 17e tot en met de 19e eeuw.

Het centraal pronkstuk in het drie etages tellende weelderige atrium van dit riante schip is Luciano Vistosi’s ‘Totem’, een monumentaal beeld waarin bijna 2.000 glinsterende stukken glas zijn verwerkt.  Opmerkelijke kunststukken op de ms Maasdam zijn twee abstracte muurschilderingen speciaal ontworpen voor de Rotterdam Dining Room en een collectie van zeven Japanse ijzeren theepotten en een steenkoolkachel die dateren uit het eind van de Edo-periode.


Feiten op een rij2362t

Introductiejaar: 1993

Vlag: Nederland
Passagierscapaciteit: 1.258
Bruto Tonnage: 62,735
Lengte: 219 meter
Breedte: 31 meter
Maximum Snelheid: 22 knopen
Crew: 557

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn